[ Reset ]
Letter grootte

Technologie - Senioz

Home \ Thema's \ Technologie
 

Technologie

De inzet van technologie voor zelfstandig wonen is de laatste jaren erg gestegen.

voorpagina-loep-telefoon1.1

Technologie kan in belangrijke mate bijdragen aan de zelfredzaamheid van mensen met een beperking. Voorwaarde is wel dat er voldoende aandacht aan de implementatie en uitleg geschonken wordt anders is er grote kans dat de toepassingen niet of weinig worden gebruikt.

Senioz en technologie

Met behulp van onze woonmatrix kunnen we de geschikte toepassingen bepalen en afstemmen op de situatie van de bewoner. Hierbij staat voorop dat de toepassingen een duidelijke meerwaarde moeten hebben voor de zelfstandigheid van bewoners. 

Bij ons ligt de nadruk op gebruiksgemak en acceptatie van technologie. Wij zijn onafhankelijk van leveranciers waardoor wij het belang van de klant voorop stellen. De ervaring leert dat veel senioren niet weten waar ze terecht kunnen voor technologische toepassingen. Wij begeleiden hen graag bij het hele traject van inventarisatie tot implementatie.


Technologie en zelfstandig wonen

Er is een groot aanbod van technische toepassingen voor veiligheid en zelfredzaamheid. We hebben een selectie gemaakt van de belangrijkste toepassingen voor senioren en mensen met een beperking.

 • Bediening van apparatuur op afstand: Bijvoorbeeld verlichting, gordijnen of andere apparatuur. Dit kan automatisch of met een afstandbediening.
 • Intercomsystemen: eventueel gekoppeld aan een DECT telefoon waardoor u overal in de woning (dus ook vanaf bed) kunt communiceren met de persoon die aanbelt en de deur openen.
 • Personenalarmering: Hiermee kan door de bewoner en/of door het systeem een alarm gemaakt worden in een noodsituatie.
  elektrische-cilinder
 • Toegangsystemen: elektrisch bedienbare deuren en sloten waarmee het openen en afsluiten eenvoudiger wordt. Koppeling met een alarmeringssysteem is mogelijk waardoor de zorgverlening toegang tot de woning kan krijgen.
 • Toiletroute verlichting: hierbij wordt de verlichting naar het toilet automatisch ingeschakeld bij nachtelijk toiletbezoek. Dit verkleint het gevaar op valincidenten.

Bovenstaande toepassingen worden ook wel aangeduid met de term (zorg)domotica. Naast bovenstaande selectie zijn er diverse andere systemen en toepassingen op de markt. Wij adviseren graag over de mogelijkheden.

Technologie en mantelzorgers

Wij hebben veel waardering voor mantelzorgers en beseffen dat ze vaak een zware rol vervullen. Wij bedenken oplossingen die mantelzorgers ondersteunen zodat zij het beter en langer vol kunnen houden.

ip-camera
 • Wake-up detectie: de mantelzorger ontvangt elke ochtend een bericht dat de bewoner is opgestaan en haar normale routine volgt. Bij uitblijven van het bericht weet men dat er iets niet in orde is.
 • Alarmeringssystemen: deze kunnen we rechtstreeks naar de mantelzorger doorzetten. Het type melding is flexibel in te stellen naar wens van de mantelzorger.
 • Cameratoezicht op afstand: op afstand kan bij bewoners ingekeken worden (bijvoorbeeld na een alarmmelding) om te kijken of alles goed gaat. Wij beseffen dat dit privacygevoelig ligt en adviseren dit alleen in uiterste gevallen. Vanzelfsprekend verloopt alles via beveiligde kanalen.
 • Dwaalsignalering: Bij dementie kan met behulp van een persoonlijk volgsysteem bewaakt worden of iemand dwaalgedrag vertoont. Is dit het geval dan wordt automatisch een melding naar de mantelzorger gestuurd. Lees meer...