[ Reset ]
Letter grootte

Alarmering buiten - Senioz

Home \ Thema's \ Alarmering \ Alarmering \ Alarmering buiten
 

Alarmering voor buiten

dev GH3000

Voor veel senioren is het van belang dat ze ook alarm kunnen slaan als ze op pad zijn. Senioz levert hiervoor een alarmeringstoestel dat via het GSM-netwerk buitenshuis een alarm kan maken. Dit kan met het toestel maar er kan ook een halszender worden gekoppeld. Het is vrij in te stellen naar wie het alarm verstuurd wordt, bijvoorbeeld een familielid of mantelzorger. Bij een melding wordt er automatisch een spreek-luisterverbinding geopend waarmee handsfree gecommuniceerd kan worden. Zo kan de ernst van de situatie overlegd worden.
Het toestel wordt geheel op maat en naar wens van de gebruiker ingesteld.

GSM functie

Naast de alarmeringsfunctie is het toestel als eenvoudige mobiele telefoon te gebruiken. De bediening en interface worden op de gebruiker afgestemd. Zo wordt er gebruik gemaakt van begrijpelijke pictogrammen en wordt het telefoonboek voorzien van afbeeldingen van de personen.

Valdetectie

Het toestel heeft een ingebouwde sensor die automatisch een alarm stuurt bij detectie van een val. Om valse alarmen te voorkomen is er na de valdetectie korte tijd de mogelijkheid om de melding te annuleren.

Coördinaten meesturen
locatiebepaling

De positie van de persoon wordt bij een alarm automatisch meegezonden. Via een webapplicatie is dan tot op enkele meters nauwkeurig te zien waar de persoon zich bevindt.

Locatiebepaling en dwaaldetectie

Het is mogelijk om via de webapplicatie te zien waar het toestel zich bevindt. Als aanvulling kan er een gebied worden afgebakend waarbij het toestel automatisch een melding verstuurd als dit gebied wordt verlaten. Hiermee kunnen bijvoorbeeld ouderen met dementie die dwaalgedrag vertonen op tijd gesignaleerd en gevonden worden.